Welke sport is het?

Omdat ik twee keren niet kon komen, hier een deel van het huiswerk. Jullie moesten raden om welke sport het draait. Dus – veel plezier!

Deze sport is een harde kluif voor iedereen. Het telt als de meest brute bals sport te wereld. Oorspronkelijk had dit speel 15 speler. Ondertussen geeft het ook verschillende varianten met alleen 7 or 12 speler. Doel van het speel is het de bal aan je tegenstander voorbij de “kicken” of dragen om zo te punten. Vaak duwen de tegenstanders zich erbij om of rennen bewust tegen elkaar. Het speel komt oorspronkelijk uit Engeland maar ook de Nieuw Zeelanders zijn er dol op. Verder leegde het de grondsteen voor de huidige “American en Canadian Football”.

Iemand een idee?

4 antwoorden op “Welke sport is het?”

  1. Football is a gentleman’s game played by ruffians and rugby is a ruffian’s game played by gentlemen…

    Dus denk ik dat het Rugby is?

Reacties zijn gesloten.