Huiswerk t.e.m. 06.11.2018 van “Kortrijk”

3c Wat een rare sport…

Deze sport komt uit Engeland.

Je speelt met bollekes die zoals Edamse kaasjes lijken.

Je staat op het gazon of een vaste vloerbedekking en moet jouw “Edamse kaasjes” zo naast als mogelijk aan een kleine ronde doelbal, Jack of Kitty genoemd, zetten. Dat kan je wel alleen doen, of in een team van twee tot vier spelers.

Een van deze bollekes weegt 1,2 kilogram, en dit gewicht is ongelijk in het bolleke verdeeld. Aan de zware kant heeft het “kaasje” een punt de lichte kant is met een cirkel getekend. De bedoeling is dat het hierdoor mogelijk is met effet te spelen, waarbij de koers zal afbuigen naar de kant waarop de stip staat aangegeven. Daarom kan je de bollekes ook niet met een boog door de lucht werpen, zoals je dat bij de Pétanque kunt doen. De bollekes kan je maar alleen laten rollen…

De bollekes die het naast van een team bij de doelbal liegen maken de punten.

Hoe heet dit rare sport?

4 Kruis het woord aan dat er niet bij hoort. Probeer uit te leggen waarom.

1 c de klas. De ploeg en de elftal zijn begrepen uit de voetbalsport. Een klas heeft niets met voetbal te doen.

2 b de blessure. De begrepen uitslag en resultaat hebben iets met punten, die je in een wedstrijd maken kan te doen. Blessuren kan je krijgen, wanneer je met de punten niet akkoord bent en een echte strijd met een sterker tegenstander begint.

3 b het spelletje. Toernooi en wedstrijd zijn ernstige begrepen uit de sport. Sommige voetbalkampen zien uit als spelletjes maar je mag ze niet zo noemen, omdat de voetbalspeler en vooral de trainers snel beledigd zijn.

4 a de overwinning. De winnaars staan op de podiumplaats en krijgen een medaille of een beker. De verliezers moeten zich overwinnen niet te huilen…

5 c verliezer. De winnaar en de kampioen krijgen een prijs, de verliezer krijgt ervaring…

6 c al weer de overwinning… Eerst had ik meer achterstand, dan had ik minder voorsprong en ik moest me overwinnen bij de volgende wedstrijd mee te doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *