Een boodschappenslijstje schrijven

IMG_0492
Grote Markt in Brugge

Het was weer donderdag en ik ging naar de weekmarkt in Overath. Op mijn boodschappenslijstje stond aardappels, kaas, vis en fruit.

Eerst ging ik naar de aardappelboer. Hij heeft altijd betere aardappels dan de groenteboer. Ik had 5 pond Laura nodig. De soort Bamberger Hörnla geeft het helaas alleen in de herfst en zijn de allerbeste aardappels. “Ik heb nog een kilo melige aardappels nodig omdat ik Rösti maken wil” zegde ik te Witold, de aardappelboer. “Dan neemt je beter de Agria. Verder nog iets?”
“Nee, dat was het vandaag.”

Daarna ging ik naar de vishandel. Op de boodschappenslijst stond “4 matjes en een  haringsla”.

De derde station is de kaasboer Mark Duister uit Limburg. Mark begroette mij met een opmerking van mijn cursus Nederlands, “alles in orde om de cursus te volgen?”. “Zo helder als koffiedik.” antwoordde ik. Mark heeft veel soorten lekkere Hollandse kaas. Mijn favoriet is de belegen boerenkaas of de oude brokkelkaas. Ik kocht vandaag een stukje jonge boerenkaas, zes plakjes Beemster, een stukje belegen Noord-Hollandse kaas en een pakje chocovla. Hmmm lekker…
“Wat krijgt je van me?”
“Negentien Euro tachtig.”
“Alsjeblieft, ik heb het gepast.”
“Wat leuk, tot volgende week, Gerd…”
“Tot volgende week, Mark..”

De laatste handel was de groenteboer. Maar vandaag had ik alleen 12 Clementine nodig, omdat s’ middags de levering van Bioland Hüsgen kwam.

Op het laatst dronk ik een kopje koffie bij de bakkerij aan het Stationsplein. Daarna reed ik naar huis.

Wat stond nu op het boodschappenslijstje?

boodschappenlijst 001

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *